Кратко въведение от Станил

 

Робърт Чиалдини е експерт по убеждаване. Много автори го цитират и преразказват, защото смело може да го наречем, че е “извора” що се отнася до фундаменталните принципи за убеждаване.
Голяма част от своя живот той е отделил, за да  изследва и разбере защо едни хора могат да убеждават и продават по-добре от други. Дали е само чар или съзнато или неосъзнато те използват някакви психологически похвати?! В търсенето на отговора Чиалдини е провел много наблюдения и експерименти, проучил и компилирал е множество изследвания на институти и университети.

Той е извел 6 основни принципа за убеждаване и влияние, които са много силен коз в ръцете на продавачи, маркетингови специалисти а и мисля за всеки ще е интересно да чуе неговата лекция и да използва изложените принцип в своята работа и взаимоотношенията с клиенти, партньори, приятели и роднини.

Видеата от тази серия (9 на брой) ги открих в YouTube и просто ги качих в моя канал, за да мога да добавя субтитри на български. Английския ми не е перфектен, затова моля за извинение, ако на места превода не е много точен.

Въведението тръгва малко вяло, но имайте търпение да изгледате всичките видеа.
Убеден съм, че 6-те принципа за убеждаване ще са ви от голяма полза.
Аз лично съм ги изпробвал много успешно в мои маркетингови кампании и по-късно ще споделя моите резултати тук на моя блог.

Ако субтитрите са дребни и ви е трудно да ги четете моля отворете видеото на цял екран.

Приятно гледане! 🙂

 

Робърт Чиалдини – Убеждаване – Въведение 1

 

Робърт Чиалдини – Убеждаване – Въведение 2

 

Видеата преведе и добави субтитри Станил Добрев.

Втората част (принципа на Реципрочност) можете да видите тук.